Létrehozva: 2019-01-09

Jogosítványt vagy nyelvvizsgát önkéntességért

EFOP-1.3.8-17-2017-00012


A kedvezményezett neve: MAGYAR VÖRÖSKERESZT BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI SZERVEZETE
A projekt címe:
ÖNKÉNTESSÉG FEJLESZTÉSE BORSOD MEGYÉBEN
Projekt azonosítója:
EFOP-1.3.8-17-2017-00012
A szerződött támogatás:
36 643 536 Ft.
A támogatás mértéke:
100%
Projekt zárása:
2020.01.30.

50 fiatalt segít nyelvvizsgához vagy jogosítványhoz A Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete. A programot 2017. november elsején kezdtük és 2020. július 30-vel zárjuk. Ez idő alatt olyan 18 és 22 év közötti fiataloknak támogatjuk a jövőjét, akik vállalják, hogy középiskolai tanulmányaikat követően minimum fél évig, maximum egy évig tapasztalatgyűjtésben, önkéntességen és társadalmi szolgálaton keresztüli tanulásban vesznek részt a Szervezetünk irányítása alatt. A projekt közvetlen célcsoportja ugyanis éppen azok a fiatalok, akik élethelyzeti krízissel és ebből adódó pályaorientációs nehézséggel küzdenek, azaz akik középfokú tanulmányaikat sikeresen befejezték, de aktív hallgatói jogviszonnyal, valamint foglalkoztatási jogviszonnyal nem rendelkeznek. Éppen ezért a Magyar Vöröskeresztnél végzett önkéntes tevékenység az első munkatapasztalatok megszerzését is jelentheti a fiatalok számára. Segíti, megalapozza a tudatos pályaválasztásukat.

A Magyar Vöröskereszt, mint az elsősegélynyújtó vizsgák egyedüli legitim lebonyolítója Magyarországon, kellő szakmai tapasztalattal rendelkezik ezen a területen. De az egészségügyi pálya iránt érdeklődő fiatalok gyakorlatot szerezhetnek akár csecsemő-és kisdedgondozásból is. Az önkénteseinket bevonjuk ezekbe a szolgálatokba. A Magyar Vöröskeresztnél végzett önkéntes munka során jó alapokat szerezhetnek az egészségügyi pályán történő helytálláshoz. Hasonlóképp érvényes ez a szociális területre, hiszen a programhoz csatlakozó fiatalok beleláthatnak a hajléktalangondozási vagy segélyezési munkafolyamatok során azoknak a szakembereknek és intézményeknek a tevékenységébe, akiknek Szervezetünk keretein belül ez a főprofiljuk.

Így a résztvevők bekapcsolódhatnak a véradásszervezésbe, az elsősegélynyújtás népszerűsítésébe, a katasztrófavédelmi és szociális terület munkájába. A Vöröskereszt támogatja a közúti elsősegélynyújtó képzés elvégzését, a nyelvtanulást és az önkéntes szerződés időtartamára kifizeti a programban résztvevők helyett az egészségügyi szolgáltatási járulékot is, valamint 7000 Ft-os (étkezési)támogatást nyújt havonta.

A jogosítvány megszerzésének lehetősége ösztönzőbbnek tűnik az eddigi tapasztalatok alapján, de valaki tudatosan választja a nyelvvizsgára történő felkészítést, hogy plusz pontot szerezzen felsőfokú tanulmányai folytatásához, vagy külföldi munkákhoz. 

A tíz partnerrel – többségében oktatási intézmény – megvalósuló projekt legfőbb célja, hogy a megvalósításba bevont fiatalok ne pályaelhagyó, hanem önmagukat ismerő, egzisztenciájukat tudatosan építő felnőttekké váljanak.

A program a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének Sarolta utcai Önkéntes Központjában zajlik majd 2017. október 1. és 2019 október 1. között.


Rólunk   |  Híreink   |  Letöltések   |  Tevékenységek   |  47.OEV döntő   |  Galéria   |  Közbeszerzések   |  Pályázatok-Széchenyi2020   |  Elérhetőségünk   |  
Copyright © 2012, Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete