Létrehozva: 2018-12-27

Közösségépítés Ózdon

EFOP-1.3.5-16-2016-00716

A kedvezményezett neve: MAGYAR VÖRÖSKERESZT BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI SZERVEZETE
A projekt címe:
KÖZÖSSÉGÉPÍTÉS ÓZDON
Megvalósítási helyszín:
Ózd
A szerződött támogatás:
24 999 681 Ft.
A támogatás mértéke:
100%
Projekt zárása:
2020.06.30.
„Való(z)di közösséget” épít a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete. Az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásában megvalósuló pályázatunk célja, hogy programokkal, akciókkal és képzésekkel erősítse az egymásra figyelést az ózdi hátrányos helyzetű kistérségben. A különböző társadalmi csoportok egymáshoz való közelítése elsősorban azoknak segít, akik anyagilag nélkülöznek, kockázatos életkorban vannak, esetleg egyedülállók vagy az emberi kapcsolatok terén komoly hátrányt szenvednek. Mentális és egészségügyi állapotukra nézve komoly előrelépést jelent majd elfogadásuk és befogadásuk a helyi közösségekbe. A szociális védőháló ilyen jellegű erősítésére kiválóan alkalmas a Magyar Vöröskereszt köztudottan empatikus szemlélete, és az az alapján formálódó önkéntes programja.
Az Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével (EFOP-1.3.5-16-2016-00716) című pályázat megvalósítását 24 999 681 Forinttal támogatja az Európai Unió és a Magyar Állam. A projekt  38 hónap után, 2020. június 30-án zárul. Ebben a három évben a hátrányos helyzetű célcsoportok integrációját települési családi napokkal, „Kapcsolat-napokkal”, főzőversenyekkel, közlekedési és környezetvédelmi napokkal, sport és elősegélynapokkal, szűrőnapokkal, egészségnapokkal, kirándulásokkal, valamint különböző tréningekkel és tanácsadásokkal segítjük. Ezekkel a programokkal mintegy 5000 főt szólítunk meg Ózdon és a környező
  kistelepüléseken társadalmi helyzettől függetlenül. Az itt szerzett közös élmények kapcsán jelentősen csökkenthető célcsoportunk szegregációja.
 
A programban lehetőséget kínálunk arra, hogy bárki kipróbálja magát vöröskeresztes önkéntesként. Így megtapasztalhatják az eredményes munka okozta sikerek közös megélését, az abból való töltekezés lehetőségét. Az aktív, akár iránytó, koordináló szerepet is vállaló új önkénteseink pedig kiránduláson is részt vehetnek a program keretében. Az úti célok között szerepel: Miskolc, Keszthely, Erdély és Topolya.
A projekt során szerzett szántalan élményt ún. nyitott órákon segítünk feldolgozni. Hagyjuk, hogy „a kulisszák mögé látva” ötleteiket kamatoztathassák újabb és újabb rendezvények szervezőiként. Véleményük figyelembevétele a célcsoport felé történő érzékenyítés egyik hatékony módját jelenti számunkra.
 

Rólunk   |  Híreink   |  Letöltések   |  Tevékenységek   |  47.OEV döntő   |  Galéria   |  Közbeszerzések   |  Pályázatok-Széchenyi2020   |  Elérhetőségünk   |  
Copyright © 2012, Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete