Létrehozva: 2021-06-28

KÖSZI, ÉRTÉK! Közösen, Szívesen!

TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00278

A kedvezményezett neve: Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete

A projekt címe: Tematikus tábor

Megvalósítási helyszín: Ózd

A szerződött támogatás: 3 043 487

A támogatás mértéke: 100%

Projekt zárása: 2021.08.31.

A helyi felhívás, KÖSZI, ÉRTÉK! Közösen, Szívesen! A városi múlt megismerése, a meglévő értékeink feltérképezése, valamint az önképzés, a tanulás – mint jövőbeli értékeink –kultúrájának fejlesztése pályázat célja számunkra a város, a vöröskeresztes múlt és jelen megismerése a gyermekek számára.

A projekt bemutatása:

Olyan nyári tábor megvalósítása, mely helyi értékekre épül, ózdi tehetséges fiataloknak. A tábor célja interaktív módon bevonni a résztvevőket nemcsak azért hogy megismerjék, hanem aktív képviselői legyenek a Magyar Vöröskeresztes értékrendnek. A fiatalok a tábor során olyan kompetenciákat sajátíthatnak el, melyek által alkalmassá válnak, hogy a későbbiekben az egészségfejlesztésben, az elsősegélynyújtásban, a családtervezés folyamataiban aktívan részt vegyenek. Ezek mellett lehetőség lesz olyan tudás megszerzésére, melynek segítségével menedzselni tudják a további önszervezéseket. A tábor 2021 nyarán valósul meg, 15 fiatal részvételével. A kiválasztás szempontja, hogy olyan tehetséges fiataloknak adjunk lehetőséget, akik vagy közösségi szerepvállalással vagy a meghatározott témákban elért eredményeikkel tűnnek ki. (Pl.: ESENY verseny, csecsemő és kisdedgondozó versenyen vettek részt.)

A tábor tematikája nagy múltra visszatekintő Magyar Vöröskeresztes értékrendre alapul.

Mindennap külön téma köré épül:

1.    Önkéntes kompetencia fejlesztése. (Fiatalok aktivizálása, csapatépítés)

2.    Egészséges életmód

3.    Véradás, Jó cselekedetek

4.    ESENY Közlekedés biztonság

5.    Családtervezés

6.    Önkéntes kompetencia fejlesztése (önszerveződő kis közösségek létrehozása menedzselésés

A projekt célja:

Tehetséges fiatalok aktivitásának elősegítése jövőbeni önkéntes mentorrá váláshoz. A projekt rövidtávú célja a helyi értékek, mint tehetséges fiatalok felkutatása, a vöröskeresztes értékrend megismertetése, kompetenciák elsajátításának lehetővé tétele. Hosszú távon olyan fiatalok helyben tartása, akik képesek kis közösségek szervezésére, irányítására.

 


Rólunk   |  Híreink   |  Letöltések   |  Tevékenységek   |  47.OEV döntő   |  Galéria   |  Közbeszerzések   |  Pályázatok-Széchenyi2020   |  Elérhetőségünk   |  
Copyright © 2012, Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete