logo
Hajléktalanszálló
fejlesztése Miskolcon
Magyar Vöröskereszt
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete
logo vakbarat
logo
fejkep

Hajléktalanszálló fejlesztése Miskolcon


Az intézmény fenntartója a Magyar Vöröskereszt BAZ. megyei Szervezete pályázatot nyújtott be az Új Széchenyi Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program támogatási rendszeréhez az éjjeli menedékhely és az átmenti szálló akadály mentesítésének megoldását biztosító új épületrész kivitelezésére. A benyújtott pályázatot a Humán Erőforrás Programok Irányító Hatósága 119.722.730 Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte.

Hosszas előkészületi munkák és nem várt akadályok megoldását követően az első félévben elkezdődött az éjjeli menedékhely bővítése, az új épületszárny építése. A munkálatok villámgyorsan folytak, a falak napról napra magasodtak.

A fejlesztés keretében 40 fős éjszakai szálláshely kialakításra került sor a Baross utcai hajléktalanszálló intézményében. Az új épületszárny munkálatai a második félévben zárultak le, az átadásra 2014.október 10-én került sor, mellyel 20 éves probléma került orvoslásra. Az épület és berendezése minden igényt és törvényi előírást kielégít, a szobákban hűtő és mikrohullámú sütő is található.

 

A beruházással a jogszabályi kötelezettségek alapján előírt lakhatási feltételekre vonatkozó előírások maradéktalan teljesítése mellett egy kétszintes új lakószárny építése valósult meg, növelve az intézmény kapacitását. Az új lakószárny az akadálymentesítési követelményeknek is megfelel, melyről lift gondoskodik, illetve a kapcsolódó szolgáltatásfejlesztés keretében a munkaerő szakmai fejlesztésére is sor került.


Bemutatkozás | Szolgáltatásaink | Elérhetőségek | Galéria | A mindennapok | „Hajléktalanszálló fejlesztése Miskolcon” projekt
Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete - Telefon: - - Mobil: -