logo
Hajléktalanszálló
fejlesztése Miskolcon
Magyar Vöröskereszt
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete
logo vakbarat
logo
fejkep

Bemutatkozás


A Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szervezete a Miskolc Megyei Jogú Várossal megkötött V-110/16.499/2007. sz. ellátási szerződés alapján működteti a Hajléktalanokat Gondozó Központ ellátásait. Az intézmény az alapellátásoktól a szakosított ellátásokig komplex tevékenységi körrel áll a Miskolcon és vonzáskörzetében életvitelszerűen tartózkodó hajléktalan személyek rendelkezésére.

Az intézmény ellátó egységei az 1993. évi III. törvény 85/C. § (1) bekezdésének d) pontja alapján integráltak.

A Hajléktalanokat Gondozó Központ a régió (a város) legnagyobb számú klienskört ellátó intézménye, az engedélyezett férőhelyek száma 340 fő, amely a téli időszakban további 35 fő férfi és 23 fő női időszakos férőhellyel kerül bővítésre. A városban egyedüliként a Magyar Vöröskereszt BAZ. megyei Szervezete biztosít a hajléktalanok számára ingyenes férfi és női éjjeli menedékhelyet, valamint a téli krízis időszakban „időszakos” férőhelyeket.

A Hajléktalanokat Gondozó Központ a szolgáltatásait az előírásoknak megfelelően, a szükséges engedélyek birtokában működteti. Az ellátások nagy része helyileg a Miskolc, Baross Gábor út 13-15. szám alatt található. Az Utcai Gondozószolgálatunk a szervezetünk tulajdonában lévő Miskolc, Sarolta út 18. szám alatti ingatlanban kapott helyet.

Az integrált ellátási forma hozzájárul, hogy a hajléktalan személyek több szolgáltatást vegyenek igénybe (nappali melegedő, népkonyha, éjjeli menedékhely) és ez által biztosítottá válik számukra az alapvető fiziológiás szükségletük kielégítése.

Az intézmény munkatársai, a hajléktalan emberek részére nyújtott, szükségleteikre épülő hatékony ellátás biztosítása érdekében folyamatos munkakapcsolatot tartanak fenn a társszervekkel (a Napfényt az Életnek Alapítvány munkatársaival, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársaival) a településen működő szociális és egészségügyi szolgáltatókkal, intézményekkel, hatóságokkal, a hajléktalanokkal foglalkozó országos és regionális szervezetekkel, alapítványokkal.


Bemutatkozás | Szolgáltatásaink | Elérhetőségek | Galéria | A mindennapok | „Hajléktalanszálló fejlesztése Miskolcon” projekt
Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete - Telefon: - - Mobil: -