Létrehozva: 2020-06-05

Kitüntetések 2020

Az éves díjakat és elismeréseket a Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatósága minden évben Világnapi Ünnepségén osztja ki. A járványügyi helyzet azonban arra kényszerítette, hogy on-line hirdesse ki azoknak a nevét, akiknek évtizedes munkájáért nagyon hálásak vagyunk.Vöröskeresztes Tevékenységért Kitüntetés Ezüst Fokozat

Fekete Gizella (Emőd): 1978 óta végez vöröskeresztes tevékenységet. A nagyszámú, 164 aktív taggal bíró, emődi alapszervezet titkára. / Koordinálja a szociális segélyezést a településen, és aktívan részt vesz az adományosztásban. Az általa vezetett alapszervezet évente többször szervez önkéntes és térítésmentes véradást a környező településeken is, amelynek támogatásához helyi partnereket nyernek meg. Jó kapcsolatot ápol a helyi egészségügyi, oktatási, és szociális intézményekkel.

Ilosvainé Nógrádi Piroska (Tarcal): 1997 óta végez vöröskeresztes tevékenységet. Tarcali alapszervezetünk elnöke. Az általa vezetett alapszervezet tevékenysége igen sokrétű. Működtetnek Baba-Mama klubot, aktívan gyűjtenek és osztanak ki adományokat, évi 4 alkalommal szervezik az önkéntes és térítésmentes véradásokat. / Piroska személyének köszönhetően Tarcalon jó ifjúsági vöröskeresztesnek lenni: a település különböző programjain rendszeresen végeznek szűrő vizsgálatokat, népszerűsítik az elsősegélynyújtást.

 


Vöröskeresztes Tevékenységért Kitüntetés Bronz Fokozat
Halmi Zoltán Bertalanné (Sátoraljaújhely):
Magas szakmai tudással rendelkező, lelkiismeretes, megbízható segítőnk. Nyugdíjba vonulása óta, 2015-től, a Vöröskereszt egyik legfontosabb céljára, az egészség védelmének fontosságára hívja fel a figyelmet a lakossági szűrővizsgálatainkon.

 
Év Önkéntese Elismerő Oklevél
Beláz Viktor (Vajdácska) Már középiskolában is népszerűsítette az alapfokú elsősegélynyújtási ismereteket kortársai között. Folyamatosan képezte magát, versenyzőként, imitátorként is részt vett vöröskeresztes versenyeken. Zempléni rendezvényeken, bemutatóinkon aktívan részt vállal,hogy minél szélesebb körrel taníthassuk meg az elsősegélynyújtás alapjait.

Elsősegélynyújtás Népszerűsítéséért Ezüst Emlékérem

Encsiné Nagy Ágnes (Miskolc): a Miskolci Egyetem (University of Miskolc) mesteroktatójaként aktív önkéntesünk 2015-től. Folyamatosan népszerűsíti az elsősegélynyújtást a hallgatók körében, és rendszeresen készít fel hallgatói csoportokat elsősegélynyújtó versenyekre, amelyeken szép eredményeket érnek el a fiatalok. Az elsősegélynyújtást szívügyének tekinti.
A Vöröskereszt egyéb tevékenységeihez is szívesen csatlakozik, amiben csak lehetséges, segíti szervezetünket. Önkéntes munkájára a precizitás, az elhivatottság és a rugalmasság jellemző. Hozzájárul az egyetemi véradások sikeres megvalósításához is, adománygyűjtési akcióinkhoz, aktuális tevékenységeinkhez. Az önkéntesség mellett szakmaisága is példaértékű az általa mozgósított hallgatók számára.

Elismerő Oklevél Ifjúsági Vöröskeresztes Tevékenységért

Jandl Bojána Brigitta (Miskolc) és Valach Raul (Miskolc): A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei ifjúsági élet aktív tagjai. Kortársaik körében segítik az elsősegélynyújtás népszerűsítését. Rendszeres szervezői és megvalósítói országos, régiós és megyei rendezvényeknek.

Vöröskeresztes Tevékenységért Dicsérő Oklevél

Tarcal Község Önkormányzata: Tevékenységeinkhez, önkéntes hálózatunk működtetéséhez rendszeres anyagi és erkölcsi támogatást nyújt Tarcal vezetése - legyen szó véradásról, szociális tevékenységről vagy tagtoborzásról.
Megyénkben egyedülálló módon az önkormányzat térítésmentesen biztosít önálló irodát a helyi alapszervezet számára. De ingyenes helyszínnel segítik a véradásaink és rendezvényeink megszervezését is. A Tarcalon rendezett véradásokon mindig kiugróan magas a részvétel, a véradók megbecsüléshez pedig az önkormányzat is adományokkal járul hozzá!

Vöröskeresztes Szolgálatért Oklevél

Laták Kamilla (Sajóörös): Laták Kamilla 2012-ben területi vezetőként csatlakozott a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei vöröskeresztes közösségéhez. Kapcsolatteremtő képessége, szervezőkészsége sikeressé teszi a véradásszervező, forrásbővítő és közösségépítő tevékenységét. 2018-tól megyei véradásszervező koordinátorként is tevékenykedik. Segítségével új alapszervezetek és társadalmi kapcsolatok is alakultak működési területén. Számos újítás, több Európai Uniós projekt, a Lányból nővé program megyei megvalósítása is a nevéhez fűződik.
Zorger Istvánné (Miskolc):
Zorger Istvánné 2012 óta a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezet által fenntartott Hajléktalanokat Gondozó Központ segítő munkatársa. Célja az ellátottak irányában a folyamatos segítségnyújtás mind a mentális, mind az egészségügyi problémáik megoldásában. Szakmáját hivatásként, nagy szakértelemmel végzi. Példamutató, empatikus munkája mind az ellátottak, mind a munkatársak megbecsülését kivívta. Mélyen elkötelezett a Vöröskereszt irányába, ezért számtalan önkéntes munkát végez szervezetünknél. Tagja a Bükk Mentőcsoportnak is.
Juhász József (Miskolc): Juhász József 1999 óta, immár 21. éve dolgozik a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezet által fenntartott Hajléktalanokat Gondozó Központban, Miskolcon. Először, mint szociális ápoló-gondozó majd szociális segítő munkakörben. Munkáját nagy elhivatottsággal, alázattal végzi. Azt ellátottak felé mindig nyitott és empatikus. A hozott problémájukra igyekszik a legoptimálisabb választ kínálni. Munkatársaival jó kapcsolatot ápol, a vöröskeresztes feladatok ellátásában elsőként vállal önkéntes munkát.
 Régebbi híreink

Rólunk   |  Híreink   |  Letöltések   |  Tevékenységek   |  47.OEV döntő   |  Galéria   |  Közbeszerzések   |  Pályázatok-Széchenyi2020   |  Elérhetőségünk   |  
Copyright © 2012, Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete