Létrehozva: 2019-10-07

Egyetemek harca az éhezés ellen Miskolcon

Az ÉLELMEZÉSI VILÁGNAP alkalmából TARTÓS ÉLELMISZERGYŰJTÉST rendez a Miskolci Egyetem és a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete  október 16-18 között. Olajat, lisztet, tésztát, konzerveket és rizst várunk, hogy 20 kg-os csomagokat készítve belőlük, segítsük a rászoruló családokat és egyedülálló időseket.
Kampányunk része a nemzetközi összefogásnak, amely az Egyetemek Harca az Éhezés Ellen nevet viseli, és amelyhez egyedülálló módon Magyarországon még csak a Miskolci Egyetem csatlakozott.Az Élelmezési Világnaphoz kapcsolódóan több mint 150 országban zajlanak kampányok, hogy felhívják a figyelmet a szegénység és az éhezés problémájára!
Október 16-án, 17-én és 18-án 9-14 óra között zajló tartósélelmiszer gyűjtésével a Miskolci Egyetem is csatlakozik a kezdeményezéshez.

Dennis Engel vezetésével a kampuszon évek óta működik egy hallgatókból és oktatókból álló csoport, amely tagja az Egyetemek Harca az Éhezés Ellen (Universities Fighting World Hunger or UFWH) nevű nemzetközi mozgalomnak.

Az Egyetemek Harca az Éhezés Ellen 2004-ben kezdte meg a működését az Auburni Egyetemen (Alabama, USA) az ENSZ Világélelmezési programjával együttműködve. Az UFWH munkájába mára már közel 300 egyetemi kampusz kapcsolódott be világszerte.
Az UFWH alapvető célja az, hogy kidolgozzon és életbe léptessen egy akciótervet a hallgatóknak és a tanároknak, amely az egyetem közösségét arra ösztönzi, hogy erőfeszítéseket tegyen az éhezés megszüntetésére. A Miskolci Egyetem UFWH csoportja a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szervezetével közösen segíti azokat a térségünkben élő rászorulókat, akik éheznek, és segítségre van szükségük.

Az őszi 3 napos egyetemi élelmiszergyűjtéshez a Tesco Áruház is csatlakozott. A campushoz legközelebb eső, Mésztelep utcai üzletében várják a felajánlásokat október 16-18-ig 9 és 14 óra között, csakúgy, mint az egyetemi helyszíneken: főépület, B/2, galéria és rácsos büfé.

Az adományként felajánlott tartós élelmiszerek szavatossági ideje legalább 3 hónap legyen!
A felajánlásokért cserébe az Uni-Caféban és a Beli Dinerbe szóló kedvezménykuponnal kedveskedünk a segítőinknek! Részletekről a helyszínen adunk tájékoztatást!
 Régebbi híreink

Rólunk   |  Híreink   |  Letöltések   |  Tevékenységek   |  47.OEV döntő   |  Galéria   |  Közbeszerzések   |  Pályázatok-Széchenyi2020   |  Elérhetőségünk   |  
Copyright © 2012, Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete