Létrehozva: 2021-06-01

Egyedileg tervezett textilek

Adomány a Koraszülött Osztálynak

Egyedileg tervezett, a koraszülött babák ellátásához szükséges speciális textileket, ún. babafészkeket, inkubátor takarókat, plédeket adományozott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház PIC részlegének a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete.

Az élet első hetei a koraszülött babák számára az időben született társaikénál sokkal nehezebb. A Koraszülött Intenzív Osztályon a babák mesterséges körülmények között pótolják be az anyaméhben zajló fejlődés utolsó heteit, ellátásukhoz pedig speciális eszközökre van szükség. A Magyar Vöröskereszt  Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete ezért úgy döntött, hogy adományával szeretne hozzájárulni a koraszülött babák megfelelő fejlődéséhez és kényelméhez.

„A Vöröskereszt a Covid-19 járvány elleni védekezésben már az elmúlt hónapokban is segítette az egészségügyi ellátást.  1.700.000 forint értékben három infúziós pumpát adományozott az intézménynek, amelyeket a lélegeztetéskor használt betegágyak mellé szereltek fel. Olyan segítséget szerettünk volna most is adni, amire valóban szüksége van a kórháznak.” emelte ki Grubert Roland.

 Az egyedileg tervezett, és az Újszülött Intenzív Osztályon dolgozó egészségügyi szakemberekkel közösen fejlesztett textil termékek a Tű, Cérna, Szeretet Varrodában készültek. Összesen harminc darab babafészket, illetve speciális anyagból készülő hipoallergén plédeket és inkubátorokra helyezhető takarókat adott át hétfőn Grubert Roland a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház Újszülött Intenzív Osztály számára.

 A hétfői adományátadáson Dr. Csurilla Lajos orvosigazgató és Dr. Hauser Péter, a GYEK vezető főorvosa is részt vett. Mindketten kiemelték, hogy az elmúlt időszak a járvány felé irányította a figyelmet, ezért is fontos, hogy más ellátási területek is újra előtérbe kerülnek.

„Sok adományt kapunk, de ez a csomag a legapróbb részletekig pontosan úgy lett megtervezve és elkészítve, ahogy arra a koraszülött babáknak szüksége van és ez óriási segítség.” – emelte ki Dr. Szűcs Ildikó Éva, osztályvezető főorvos.

 A mostani, több mint fél millió forint értékű adomány része annak a hosszú távra tervezett támogatási programnak, amelyhez a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is csatlakozott.

„Örömmel álltunk a kezdeményezés mellé és bízunk abban, hogy ez ösztönzőleg hat másokra is. Bár az elmúlt év a gazdaság szereplői számára is megfeszített munkával telt, jó látni, hogy az együttérzés és a szolidaritás gondolata viszont erősödött.”- mondta Bihall Tamás, a BOKIK elnöke.

 További vállalkozók és cégek bevonásával, valamint a kamara támogatásával olyan programot szeretne a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete helyben megvalósítani, amelynek célja, hogy az adományok valódi és hatékony segítséget jelentsenek a szervezeteknek és intézményeknek.

A felhíváshoz a Miskolci Önkéntes Tűzoltó Egyesület elsőként csatlakozott. Az önkéntes tűzoltók elnöke, Nagy József a következő napokban adja át a Koraszülött Osztály számára összeállított egyedi adománykollekciót.  

 

jQuery lightbox clone - prettyPhoto - by Stephane Caron


Régebbi híreink

Rólunk   |  Híreink   |  Letöltések   |  Tevékenységek   |  47.OEV döntő   |  Galéria   |  Közbeszerzések   |  Pályázatok-Széchenyi2020   |  Elérhetőségünk   |  
Copyright © 2012, Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete