Létrehozva: 2020-10-14

Kis-Hortobágy Major nemzetközi sikere

Nemzetközi szinten is bemutatkozik a Magyar Vöröskereszt mezőcsáti társadalmi vállalkozása, a Kis-Hortobágy Major. Az állattartással és sajtkészítéssel foglalkozó szociális farm és üzem a Nemzetközi Vöröskereszt 192 országában megjelenő RCRC Magazinjában, és annak közösségi oldalán szerepel más, a Bahamákon, a Fülöp-szigeteken és Törökországban zajló projektekkel együtt. Mind a négy kezdeményezés az élelmiszertermeléssel segít felzárkóztatni hátrányos helyzetű embereket és területeket azáltal, hogy munkalehetőséget nyújtanak és közösséget formálnak.

Az Élelmezési Világnaphoz kötött sajtómegjelenésre pályázat útján nyílt lehetősége a Kis-Hortobágy Major nak , így került be a legnagyobb figyelmet érdemlő projektek közé.

A sajtómegjelenésnek kampányelemei is vannak, amelyek felhívják a figyelmet a termékekre, és népszerűsítik a szociális segítségnyújtásnak ezt az új, innovatív formáját. A Nemzetközi Vöröskereszt (IFRC) magazinja – az RCRC Magazine –, a Magyar Vöröskereszt és annak Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete, valamint maga a Kis-Hortobágy Major is közzé teszi majd honlapján és közösségi oldalain azokat a népszerűsítő cikkeket és videókat, amelyek a magyarországi, mezőcsáti szociális farmon készültek. De a www.rcrcmagazine.org oldalon követhetők a bahamai, fülöp-szigeteki és törökországi projektek is. A Kis-Hortobágy Majorban készült sajtok gourme jellegét mutatják, hogy október 16-án, pénteken, Jókuti „Világevő” András gasztroblogger, világutazó különleges pennét készít felhasználásukkal.

A Kis-Hortobágy Major új társadalmi vállalkozás Mezőcsáton, amely mintaprogramként indult 2018-ban. A sajtüzemben és az állattartó farmon jelenlegi 20, többségében hátrányos helyzetű, vagy testi ill. szellemi fogyatékkal élő dolgozik. Az állatok gondozását végző megváltozott munkaképességű emberek korábban segélyekből, vagy járulékokból éltek, önálló keresettel nem rendelkeztek, számukra ez a munka lehetőség az önfenntartásra.  
A Kis-Hortobágy Major létrehozásával a Magyar Vöröskereszt újból meghonosította az állattartásáról híres Borsodi Mezőségben a nagyobb nyájak gondozását. Felélesztve ezzel a helyi, háztáji jellegű élelmiszertermelés hagyományát is.Régebbi híreink

Rólunk   |  Híreink   |  Letöltések   |  Tevékenységek   |  47.OEV döntő   |  Galéria   |  Közbeszerzések   |  Pályázatok-Széchenyi2020   |  Elérhetőségünk   |  
Copyright © 2012, Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete