Létrehozva: 2019-04-30

25 éves a vöröskeresztes hajléktalanellátás Miskolcon

Az elmúlt 25 évben végzett munka eredményeként vezető szociális szolgáltató lett az Észak-Magyarországi régióban a hajléktalan ellátás területén a Magyar Vöröskereszt. Az 1994 óta folyamatosan bővülő szolgáltatásaival – 80 fős éjjeli menedékhelyével, 100 fős átmeneti szállásával, 60 fős szociális otthonával, 58 fős időszakos éjjeli menedékhelyével, 15 fős befogadó szálláshelyével és 100 fős nappali melegedőjével – krízisidőszakban 313 hajléktalan emberről gondoskodik naponta. Népkonyhája 240 rászoruló étkezését biztosítja; és utcai szolgálata a külterületeken meghúzódó, az intézményi ellátást elutasító fedél nélkül élővel tartja a kapcsolatot, és reagál a városban működő diszpécserszolgálat riasztására.

A jubileumi évben az intézmény vezetése olyan programokat szervez, amelyek segíthetnek lerombolni azokat a - sokszor negatív - előítéleteket, amelyek ezt a rászoruló réteget, az intézményt és az intézményi szolgáltatást igénybe vevőket éri.

B. Tóth Erika: Út a reményhez című riportkönyve sorsokat mutat be. A Kossuth Rádió szerkesztő-riportere, Szabó Lőrinc-díjas újságíró számtalanszor beszélgetett hajléktalan emberekkel, a velük foglalkozó szociális munkásokkal. Ezek a történetek rávilágítanak a botlásokra, a rossz döntésekre, a hiszékenységre, amelyek a hajléktalan létbe sodortak számos olyan embert is, akik korábban biztos, vagy biztosnak tűnő egzisztenciával bírtak. A kötetet május 6-án 15 órától mutatja be a szerző a miskolci Szabó Lőrinc Könyvtárban.

Május 7-én nyílt nap keretében a különböző szintű szolgáltatásait mutatja be a Baross Gábor utcai intézmény az érdeklődőknek előzetes regisztráció alapján. Délelőtt két tíz fős diákcsoportnak adunk lehetőséget, akik ITT regisztrálhatnak a programra. Szintén két tíz fős turnusban vezetjük végig azokat a felnőtt korú érdeklődőket, akika  délután 14 órás időpontra ITT, a délután 15 órási időpontra pedig  ITT jelzik felénk részvételi szándékukat. 

Május 8-án  a Központban jubileumi ünnepség keretében emlékezünk meg az elmúlt évek nagy mérföldköveiről.

Május 9-én és 10-én a szociális területen tevékenykedő partnerintézményeinket látjuk vendégül programjainkon.Régebbi híreink

Rólunk   |  Híreink   |  Letöltések   |  Tevékenységek   |  47.OEV döntő   |  Galéria   |  Közbeszerzések   |  Pályázatok-Széchenyi2020   |  Elérhetőségünk   |  
Copyright © 2012, Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete