Létrehozva: 2020-06-15

Nyertes pályázataink

Európai Szociális AlapLétrehozva: 2019-12-31

Nyertes pályázataink

Regionális Fejlesztési Alap

Részletekért kattintson a pályázat nevére:Létrehozva: 2021-08-24

Kézfogás Klaszter

Szakmai nyílt nap a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásáról

Miskolc, 2021. augusztus 23. - Megváltozott munkaképességű személyeket foglalkoztató vállalkozások mutatták be működésüket hétfőn Miskolcon, ahol a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete a Kézfogás Klaszter alapító tagjaként szakmai nyílt napot szervezett.

A megváltozott munkaképességű embereknek belépni és visszatérni is nehéz a munka világába. A társadalmi vállalkozások esélyt adnak azoknak is, akik életük során még egyetlen napot sem dolgoztak. A rendezvényen Grubert Roland, a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének igazgatója, a Kézfogás Klaszter elnöke azt mondta, hogy a jó gyakorlatokat szeretnék folytatni. A társadalmi vállalkozások kiemelt jelentőséggel bírnak, hiszen egyfajta megoldást nyújtanak a munkaerő-piaci integráció problémájára.

A Kézfogás Klaszter májusban alakult azzal a céllal, hogy összefogja és támogassa az Észak-magyarországi régió szociális vállalkozásait, támogassa a régióban fellelhető és megvalósítható terveket, elősegítése a helyi cégek piacra jutását, a gazdaságok fejlesztését és ezen keresztül a hátrányos helyzetű emberek foglalkoztatását. A Kézfogás Klaszter alapító szervezetei a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád és Heves Megyei Szervezete, a Savic Consulting Kft., a MIREHAB Közhasznú Nonprofit Kft., valamint a NEAT Közhasznú Nonprofit Kft.

Szabó Gergely, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés alelnöke szerint kiemelten fontos lenne, hogy a társadalmi vállalkozások által gondosan előállított, minőségi árucikkek minél több helyen, üzletben elérhetőek legyenek.

A rendezvényen részt vett Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára is, aki hangsúlyozta, hogy esélyt kell teremteni a megváltozott munkaképességűeknek. Hozzátette: az elmúlt tíz évben 18 százalékról 44 százalékra nőtt azon megváltozott munkaképességű emberek aránya, akik dolgoznak, ami mutatja, hogy ez a foglalkoztatási forma kezd Magyarországon is egyre elterjedtebbé válni; ma az országban 4,7 millió ember dolgozik, közülük csaknem 160 ezren megváltozott munkaképességűek. Fülöp Attila államtitkár szerint nem csak szolidaritási, hanem gazdasági döntés is a megváltozott munkaképességűek alkalmazása.

„Helye van minden olyan vállalkozásnak, amelyek csökkent munkaképességű embereknek adnak munkát, integrálják, visszahozzák őket a munkaerőpiacra, a munka itt és most nemcsak a pénzről, hanem az önbecsülésről is szól, közösséget is jelent számukra az a vállalkozás, amely munkát ad nekik” – mondta az államtitkár.

A nyílt nap részeként együttműködési keretmegállapodást kötött a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete és a Vörösvár Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Az együttműködés értelmében a megyei szervezet társadalmi vállalkozásai ökotermékeket és kézműves sajtokat gyártanak majd a jövőben a CBA üzleteket üzemeltető kft. számára. Az együttműködési megállapodást Horváthné Rapolder Ágnes és Grubert Roland írták alá.  

A rendezvényen a térségben megváltozott munkaképességű személyeket foglalkoztató vállalkozások, szervezetek mutatták be az általuk gyártott termékeket, vállalkozásukat és a megváltozott munkaképességű munkatársaik foglalkoztatásának körülményeit, kihívásait. 

jQuery lightbox clone - prettyPhoto - by Stephane Caron


Létrehozva: 2021-07-08

A véreddel életet menthetsz! Nyáron is!

TE ADOD?

Budapest, 2021. június 21. – A nyári hónapokban, a szabadságolások és az oktatási szünet idején hagyományosan csökken a véradási aktivitás. A megfelelő vérkészlet biztosításához azonban ilyenkor is napi legalább 1600-1800 véradó megjelenésére van szükség az országban.  Hazánk legnagyobb humanitárius szervezete ezért július 5. és szeptember 1. között egy különleges tájékoztató kampánnyal hívja fel a figyelmet az önkéntesség és a segítségnyújtás fontosságára.

“A megfelelő véradószám mindannyiunk felelőssége. Az enyém, a tiéd, a miénk. Nem egy nyűg, hanem egy jó program, ami után jobban érzed magad. Nem kell hozzá se alkalom, se indok, egyszerűen részt kell venni.”

Ez az üzenet áll a középpontjában a „A véreddel életet menthetsz! Nyáron is! – TE ADOD?” című kampánynak, melynek keretében a Magyar Vöröskereszt a közösségi médiában buzdít véradásra. A kiszállásos véradóesemények legnagyobb hazai szervezője arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy a véradás nyáron is az egyik legegyszerűbb és legnagyszerűbb módja a segítségnyújtásnak. A következő hetekben a Facebookon és Instagramon a legalapvetőbb tényeket és tudnivalókat osztják meg véradásról, letisztult és közérthető formában. A cél az, hogy minél többen látogassanak el a szervezet weboldalára és ott a véradási helyszínkereső (www.voroskereszt.hu/veradas) segítségével válasszanak egy számukra megfelelő véradóeseményt, majd menjenek el önkéntesen segíteni, azaz vért adni.

Bárki adhat vért, aki egészségesnek érzi magát és elmúlt már tizennyolc éves, de még nem töltötte be a hatvanötödik életévét. A véradások az Országos Vérellátó Szolgálat szigorú szakmai előírásainak köszönhetően jelenleg is biztonságosan és zavartalanul látogathatók. Fontos, hogy a véradásra indulók fogyasszanak megfelelő mennyiségű ételt és folyadékot, valamint vigyenek magukkal személyi igazolványt, lakcímkártyát és TAJ kártyát.

 Létrehozva: 2021-06-28

Grubert Rolandot is kitüntették

Több mint százan vehettek át elismerést Esztergomban

Vöröskereszt és Vörösfélhold Mozgalom május 8-án ünnepelte világnapját, a Magyar Vöröskereszt pedig május 16-án emlékezett meg alapításának 140. évfordulójáról. A két jeles esemény nyilvános megünneplésére a korábbi járványügyi helyzet kapcsán júniusban adódott csak lehetőség. A június 25-én, pénteken Esztergomban megrendezett Vöröskereszt Világnapi és 140. évforduló rendezvény keretein belül Dr. Göndöcs Zsigmond, a Magyar Vöröskereszt elnöke több mint 100 elismerést adott át a szervezet adományozóinak, munkatársainak, tagjainak és önkénteseinek az elmúlt egy évben végzett munkájukért, valamint a COVID-19 kapcsán tanúsított helytállásukért. Az alkalom egyben lehetőséget kínált arra, hogy több mint egy év után személyesen is találkozhassanak a humanitárius eszme támogatói és a vöröskeresztes segítők.

Az „Év támogatója” elismerésben részesült többek között a Magyar Suzuki Zrt. Esztergom, Szigetvár Város Önkormányzata, Suez Water Technologies & Solutions Hungary Kft., a Tessloff és Babilon Kiadó Kft., Petró Ágnes valamint Kovács András Péter.

 A kitüntetettek teljes listája:

Magyar Vöröskereszt Csillagrend

 1. Rumy Zoltán Károlyné – posztumusz

 Vöröskeresztes Tevékenységért Gyémánt fokozatú kitűntetés

 1. Fodor Antalné dr.

 2. Schulcz József

 3. Priszlupszka Irina

 4. Cselényi Lászlóné

Vöröskeresztes Tevékenységért Arany fokozatú

 1. Révész Viola

 2. Fehérné Horváth Hajnalka

 3. Csillag Sándorné

 4. Csorba Béláné

 5. Horváth Miklós

Elnöki Díszoklevél

 1. Thaiföldi Királyság Mindenkori Nagykövete és a Budapesti Nagykövetség Munkatársai

 2. Terdik Tamás rendőr vezérőrnagy,

 3. Sinkó-Káli Róbertet,

 4. Kardos Istvánt, a Magyar Vöröskereszt főigazgatóját

 5. Tesco Globál Zrt. Pécs, Makay István Úti Áruházának dolgozóit

 6. Masa Endréné

 7. Cargill Takarmány Zrt-t

 8. Karcagi Katasztrófavédelmi Kirendeltség

 9. Kovács Mihályné

 10. Szőke Veronika

 11. Esztergom Város Polgárőr Egyesülete

 12. Sárvár Nádasdy Vár Művelődési Központ és Könyvtár

 13. Jurisics Vár Művelődési Központ és Várszínház

 14. Magyar Vöröskereszt Sármellék Települési Alapszervezete

 15. Air Ticket Service

 16. Kiss András, Nagy Gábor, Szabó Tünde

 17. Tornyosné Hajdu Emília

Az Év Támogatója

 1. Magyar Suzuki Zrt. Esztergom

 2. Szigetvár Város Önkormányzata

 3. Suez Water Technologies & Solutions Hungary Kft. Tessloff és Babilon Kiadói Kft.

 4. Tessloff és Babilon Kiadói Kft. Veszprém megyéből

 5. Petró Ágnes

 6. Kovács András Péter

Az Év Média Támogatója

 1. Molnár Elektronika Kft.

 2. Érd Médiacentrum Nonprofit Kft.

 3. Best Fm Nyíregyháza

 4. Civil Rádiózásért Alapítvány / Civil Rádió

 5. Rewart Kft.

Vöröskeresztes Tevékenységért Dicsérő Oklevél

 1. Magyar Vöröskereszt Tb4x4 Szakmai Alapszervezete

 2. Szabóné Németh Zsuzsanna

 3. Budapest Bike Maffia

Év Önkéntese Elismerő Oklevél

 1. Domokos Julianna

 2. Krizsáné Kósik Mária

 3. Pintér Zsuzsanna

 4. Tancsik Róbert Tibor

 5. Vajda Veronika Zala megyéből,

 6. Füle Krisztina Budapestről,

 7. Oxer Katalin,

 8. Kériová Anikó,

Humanitárius Település elismerés

első alkalommal

 1. Komló városának

 2. Gönyű településnek

Második alkalommal

 1. Üllő városa

Harmadik alkalommal nyerte el a címet:

 1. Kardos település

 2. Rábapordány település

 3. Monor városa

 4. Sülysáp városa

 5. Gyenesdiás

Címét második alkalommal erősítette meg,

 1. Dunakiliti település

Elsősegélynyújtás Népszerűsítéséért Ezüst Emlékérmet

 1. Malustyik Lászlónak

 2. Mártai Istvánnak

 3. Tanos Miklósnak

Életmentő Érdemérem

 1. Agócs Barnát

Elismerő Oklevél Ifjúsági Vöröskeresztes Munkáért

 1. Tóth Orsolya

 2. Kalló Vivient

 3. Szabó Georgina

 4. Heier Petra és Pintér Anna

Kiemelkedő oktató-nevelő munkáért:

 1. Szilágyi Ágnes

Főigazgatói Dicséret

 1. Pass Ádám

 2. Lukács Gáborné

 3. Szabóné Szelei Mária

 4. Balatoni Erzsébet,

 5. Varga Zoltánné,

 6. Maklári Éva,

 7. Szabó-Hada Zsuzsanna

 8. Dienes Rita Anikó megyei igazgató

 9. Szpisják András,

 10. Domsitsné Sima Klaudetta,

 11. Csóka Éva Antónia,

 12. Kiss László

 13. Bogát Enikő

 14. Udvaros Renáta,

 15. Lipóthné Komjáti Andrea,

 16. Tóth Zoltánné,

 17. Grubert Roland,

 18. Kun Szilvia,

 19. Gortva József (posztumusz elismerésként, az elismerést Gortváné Mészáros Ibolya vette át)

 20. Gurály Edina Erzsébet,

 21. Baráth Gábor,

 22. Baracskai Józsefné megyei igazgatók,

 23. Buncsik Ildikó fővárosi igazgató,

 24. Gyarmati László regionális koordinátor

 Vöröskereszt Szolgálatért Oklevél

 1. Dunaveczki Dániel

 2. Juhász Éva

 3. Zigó Jana

 4. Cseh Lászlóné

 5. Fábiánné Bahor Bernadett

 6. Hiller-Dér Orsolya

 7. Nagy Tibor

 Vöröskereszt Szolgálatértért Érdemérem

 1. Matolcsi Márta

 2. Hamburgerné Ujvári Irén

 3. Diósi Gábor Zoltán

 4. Horváth István

Emléklapok a Magyar Vöröskereszt 140. évfordulója kapcsán folytatott együttműködésekért


 1. Múlt-kor történelmi magazin szerkesztőségének – Bartal Csaba főszerkesztő úrnak a magazinban megjelenő cikkekért, online cikksorozatért és azok Facebook promóciójáért

 2. Brightly Kommunikációs Ügynökség Kft. – Polgár Péter üzletfejlesztési igazgató úrnak az innovációs ötletekért, a plakátkampányért, a közös gondolkodásért

 3. Horányi László – színművész úrnak az ünnepségen történő fellépéséért.

A Szent Adalbert Központban megrendezésre kerülő rendezvény, melynek házigazdája a Magyar Vöröskereszt Komárom Esztergom-Megyei Szervezete, valamint Erős Gábor, Esztergom város alpolgármestere volt, egy ünnepi műsorral és állófogadással zárult. Esztergom az idei évben nem először ad helyet a Magyar Vöröskereszt valamely rangos eseményének, hiszen június 14-én, a Véradók Világnapján a városban került elültetésre ünnepélyes keretek között a „Véradók fája”, egy különleges vörös levelű Vérjuhar. A humanitárius szervezet 140. évfordulóhoz kapcsolódóan több eseménnyel és kiadvánnyal is készül az év hátralévő részében.Régebbi híreink

Rólunk   |  Híreink   |  Letöltések   |  Tevékenységek   |  47.OEV döntő   |  Galéria   |  Közbeszerzések   |  Pályázatok-Széchenyi2020   |  Elérhetőségünk   |  
Copyright © 2012, Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete